ArtCraftSalut, superbloggeri! Iată-ne ajunşi la a doua probă! Astăzi urăm „Bun venit în competiţia noastră!” unui nou sponsor, care vă invită să scrieţi despre… artă cu suflet. Succes!

Titlul probei: Suveniruri cu suflet

Sponsorul probei: Art&Craft Design

Introducere:

Povestea noastră a luat naştere în februarie 2003, când am deschis primul magazin în Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pe un spaţiu de 27 mp.
De-a lungul anilor, am mărit constant gama de produse, ajutaţi de suprafeţele magazinelor şi am adaptat oferta zonelor în care am deschis noi spaţii comerciale – aeroporturile din Bucureşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Timişoara, Craiova, Cluj-Napoca.
Art&Craft Design a luat naştere din dorinţa de a oferi iubitorilor de artă populară şi de cadouri româneşti produse încărcate cu o puternică valoare sentimentală, realizate cu multa migală şi iscusinţă, cu suflet şi dedicare. Fiecare articol este ales individual de o echipă de specialişti în domeniu, fapt ce îi garantează unicitatea, calitatea şi autenticitatea.
Art&Craft Design este, în prezent, cea mai mare firmă de retail de suveniruri şi produse tradiţionale româneşti, cu o selecţie complexă de produse ce se regăsesc în toate magazinele galeriilor comerciale ale aeroporturilor din ţară, dar şi cu un magazin online (www.artandcraft.ro). Art&Craft Design se adreseaza unui public larg, ce cuprinde turiştii care tranzitează aeroporturile din România, colecţionarilor de obiecte tradiţionale româneşti, companiilor sau, pur şi simplu, celor care vor să ofere un cadou original, inedit.
Suntem mândri că, în prezent, suntem printre puţinele companii care luptă pentru păstrarea tradiţiilor şi valorilor româneşti dincolo de graniţele ţării; de aceea, misiunea noastră este de a transpune universul românesc într-o formă creativă şi de a-l promova unui public contemporan, prin crearea unor produse noi, autentice.
În ceea ce priveşte gama de produse, abordăm două mari direcţii:

 • Produse tradiţionale româneşti, cu rădăcini în istorie şi folclor, care au la bază legende, identitatea spaţiului, continuitatea şi apartenenţa la o lume cu tradiţie şi a căror calitate este garantată de certificatele de autenticitate care le însoţesc. Vasele din ceramică de Horezu, Baia Mare, Corund, iile, ţesăturile tradiţionale, ouăle încondeiate şi delicatesele culinare cu specific românesc sunt produse reprezentative, care transmit dincolo de graniţele ţării spiritul românesc şi păstrează vii tradiţiile din România. Procesul de realizare a acestor produse este ridicat la nivel de artă de către meşterii populari, care, prin iscusinţa lor, creează articole unice, de o frumuseţe aparte, lucrate manual timp îndelungat. Echipa noastră din departamentul de Achiziţii merge frecvent prin ţară, la Horezu, Corund, Saschiz, Breaza, Câmpina etc., de unde alege cele mai frumoase produse de artă populară şi artizanat. Avem meșteri care lucrează exclusiv pentru noi, deoarece comenzile pe care le lansăm la ei sunt foarte mari. Noi ne dorim să ajutăm și să susţinem meşterii populari şi suntem conştienţi că ei nu au o piaţă de expunere. Fără ajutor, probabil că aceştia nu ar putea exista.
 • Produse de retail Art&Craft, produse bazate pe design şi creativitate, pe spirit tânăr şi dinamism, realizate prin iniţiativă, imaginaţia, dedicarea şi performanţa echipei Art&Craft. Articolele personalizate (tricouri, genţi, pixuri, agende, portofele, portfarduri, produse din ceramică), precum şi produsele din brandurile proprii Vlăduţ’s Story, Via Delice, Happy Traveller, IRO etc., se pot constitui deopotrivă în suveniruri autentice româneşti, dar şi în idei inspirate pentru cadouri.

Noi punem accentul pe emoţie, pe profesionalism şi pe îmbunătăţirea permanentă a serviciilor şi produselor pentru clienţii noştri, având scopul de a le oferi acestora o experienţă memorabilă, în spirit românesc. Totodată, avem drept obiectiv continuu realizarea de produse noi, unice şi originale, pentru că echipa noastră face totul cu artă şi din suflet. Iar stilul pe care îl abordăm este cel care face diferenţa.

Enunțul probei :
Considerăm că România este o ţară foarte frumoasă, care are multe de oferit atât turiştilor străini, cât şi nouă, locuitorilor ei: istorie, tradiţii, peisaje superbe şi locuri minunate de vizitat. Încercăm să transmitem aceste informaţii şi dincolo de graniţele ţării şi cum mai bine am putea face acest lucru decât prin a oferi tuturor celor care ne vizitează ţara şi nu numai un suvenir, un produs autentic românesc, unic, încărcat cu valoare sentimentală? În plus, prin suvenirele noastre de artă populară şi artizanat, susţinem şi meşterii populari şi dorim să-i ajutăm să ducă mai departe tradiţiile româneşti.
Prezentaţi-ne, într-un articol, ce suvenir aţi crea dacă aţi fi parte din echipa Art&Craft. În plus, vrem să ştim ce rol au pentru voi suvenirele achiziţionate în timpul călătoriilor, ce suvenir(e) aţi alege de la Art&Craft şi de ce şi cui l-aţi dărui.

Surse de informare recomandate:

Cerințe tehnice:

 • cuvinte cheie de utilizat – la alegere, trei dintre următoarele cuvinte-cheie: suvenire/suveniruri, produse româneşti, artă populară, meşteri populari, colecţii Art&Craft, autenticitate, design modern şi contemporan 
 • link spre www.artandcraft.ro sau spre altă pagină din site, la alegere, în funcţie de continut (maximum 2 linkuri);
 • fotografii: includeţi logo-ul Art&Craft (obligatoriu);
 • pot fi utilizate fotografiile de pe pagina Facebook Art&Craft sau/şi fotografii proprii;
 • fără limită minimă sau maximă privind dimensiunea articolelor (este la latitudinea voastră cât scrieţi la această probă).

Criterii de jurizare şi barem:

 • 10 puncte din oficiu;
 • Creativitatea şi originalitatea – 20 de puncte;
 • Respectarea temei – 20 puncte;
 • Fluenţă şi coerenţă în exprimare – 10 puncte;
 • Documentare – 15 puncte
 • Corectitudinea gramaticală – 15 puncte;
 • Respectarea cerințelor tehnice (cuvinte-cheie, linkuri, fotografie) – 10 puncte;

Juriu: Alexandra Ungureanu – manager de comunicare şi PR la Art&Craft

Termen limita: 9 martie 2016, inclusiv (până la ora 23:59)

Termen de jurizare: 16 martie 2016, inclusiv

Premii:
Se acordă 3 premii, fiecare premiu în valoare de 150 de euro. Câştigătorii îşi vor putea alege produse Art&Craft în valoare de 150 de euro.

UPDATE: În urma jurizării, premiile alocate la această probă le revin următoarelor participante: 

 1. Roxana Popescu – Despre dependența de suvenire românești a prietenului meu american – 100 puncte
 2. Alina Florentina Gheorghe – Dragă Românie, iată cum te-aș lăuda – 100 puncte
 3. Maria Lorena Curcă – România – inima mea! – 99 puncte

Clasamentul acestei probe

Pentru a participa la această probă, vă rugăm:
1. Să redactați un articol pe tema enunțată mai sus și să-l publicați pe blogul cu care v-ati înscris în competiție. Înainte de a publica articolul pentru această probă, este necesar să fiți înscriși și acceptați drept participanți în competiție;
2. Să menționați în articol că acesta a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016 (de exemplu, la finalul textului);
3. Să vă logați la contul personal SuperBlog din platforma de jurizare cu datele de acces stabilite la înscriere și să introduceți link-ul către articolul de pe blogul participant și textul articolului (copy-paste), la proba corespunzătoare. După înregistrarea articolelor în platformă, textul acestora nu poate fi modificat. Încălcarea acestei reguli și/sau cazurile dovedite de plagiat atrag eliminarea din competiție. Metoda copy-paste, indiferent de sursă, este inacceptabilă într-o competiţie de creativitate (şi în blogging, în general)!
Pentru a ne fi tuturor mai ușor să urmărim informațiile legate de competiție, vă rugăm să comentați numai la subiect. Dacă aveți întrebări generale legate de SuperBlog, fără legătură cu această probă, vă rugăm să ni le adresați într-un comentariu în pagina Q&A. Vă mulțumim!

UPDATE: Articolele înregistrate în platforma SuperBlog la această probă (în ordinea înscrierii):

 1. Ce-mi plac cadourile
 2. Importanta unui cadou bine ales
 3. Suveniruri cu suflet
 4. Acesta este un blog românesc autentic
 5. Suvenir dintr-o calatorie imaginara
 6. Suveniruri cu suflet
 7. Să facem loc simțurilor, prin artă
 8. Vladut cauta si rochie de mireasa:P
 9. Suveniruri cu suflet
 10. Tradiții și valori românești dincolo de granițele României!
 11. Suveniruri cu suflet.
 12. Sinan Pașa și Art&Craft Design
 13. Scrisoare deschisă către un ambasador al tradițiilor românești
 14. Suvenirul traditional – un cadou potrivit in orice situatie
 15. Suveniruri cu suflet romanesc
 16. Susţin şi promovez produsele autentic româneşti
 17. Rețeta zilei – suvenir cu suflet
 18. Unde se mai găsesc suveniruri românești autentice. Și o idee
 19. Știți unde sunt magazinele cu suveniruri, în orașul dumneavoastră?
 20. 2. Ia si plosca romaneasca
 21. Cucuriguuu Europa, ca I love ROMANIA!
 22. Portret de româncă
 23. Am cumpărat vaze de lut pentru prietenele mele din Italia
 24. Când amintirile ne poartă și ne amestecă precum firele dintr-un război de țesut!
 25. SUVENIRURI CU SUFLET
 26. Arta populara-suveniruri si cadouri
 27. Repere mioritice
 28. Suveniruri cu suflet de roman.
 29. România în suflet
 30. Romania taramul fermecat…
 31. Suveniruri de pretutindeni
 32. Cadouri ca să te îndrăgostești
 33. TRADIŢII, MEŞTEŞUGURI ŞI ARTĂ
 34. Suveniruri cu suflet din dragoste pentru traditiile romanesti!
 35. UN CRÂMPEI DIN ROMÂNIA
 36. Amicii, meciul si arta
 37. Colecţionez bucăţi de trecut!
 38. Bagajul ideal pentru o călătorie în Londra
 39. Suveniruri cu suflet !
 40. Fata babei şi fata moşneagului – poveste modernă
 41. 7+1 amintiri din România pe care să le dăruiești prietenilor tăi
 42. Suvenirul, dovada amintirii
 43. Din suflet către suflet. Lecția suvenirului
 44. Art&Craft, from Romania with dor
 45. Suveniruri cu suflet de român
 46. Suveniruri îmi sunt amintirile
 47. UN CRAMPEI DE ROMANIA
 48. Istorie și folclor fir cu fir, devii ARTist cu suvenir!
 49. România – inima mea!
 50. Despre dependența de suvenire românești a prietenului meu american
 51. Dragă Românie, iată cum te-aș lăuda
 52. Suvenirurile – traditie si modernism
 53. Suveniruri cu suflet
 54. Care este cel mai tare suvenir autentic romanesc?
 55. Amintiri din călătorii
 56. România în miniatură
 57. Suveniruri cu suflet
 58. ArtCraft, din dragoste pentru frumos şi creativ…
 59. Veşnicia s-a născut la sat!
 60. Nume – Româncă, prenume – Ardeleancă
 61. Mândră că sunt româncă
 62. Lada de zestre a României
 63. Poartă spre trecut
 64. Zestrea culturala si spirituala romaneasca in cadouri cu suflet
 65. Te poftesc la un suvenir
 66. Suflet românesc
 67. Cumpără un suvenir, creează o amintire!
 68. Art&Craft Design, puntea de lumină
 69. ROMÂNIA – PLAI CU TRADITII
 70. Un strop de patriotism
 71. Să dăruim minuni neprețuite și nepieritoare!
 72. DARUIESTE ROMANIA
 73. Silviana
 74. Suvenirurile-amintiri din inimile noastre
 75. Suvenir de România
 76. Nenea Relu
 77. România – o țară, un suvenir
 78. Suvenirurile româneşti, motiv de mândrie peste hotare
 79. Suveniruri cu dragoste de ţară
 80. Ce rol au pentru mine acele suveniruri cu suflet de la Art&Craft
 81. Amintiri la borcan de la Art&Craft Design
 82. Multi oameni frumosi!
 83. 10 pentru România – Art&Craft Design
 84. Art&Craft – România la purtător
 85. Suvenirurile unui bătrân mereu tânăr
 86. Suveniruri cu suflet de vampir
 87. Arta românească… din creştet până-n opinci!
 88. Cat de mult imi iubesc tara?
 89. Semnul de carte, suvenirul perfect despre o poveste cu suflet
 90. Arta si mesteri populari… pentru suflet
 91. Povestea olarului priceput. Sau despre arta handmade.
 92. Când am dor de România, port ia, port glia!
 93. Tren de suvenire: Calatoria este liniste pentru suflet
 94. Suvenirurile si traditia noastra
 95. Eu chiar iubesc România
 96. Lucrusoare cu suflet
 97. Schimb de experiență, suveniruri și multă artă populară
 98. Copilaria unui calator
 99. Suveniruri cu suflet
 100. Suveniruri cu suflet romanesc
 101. Ce cadouri facem…sau facem noi
 102. Icoanele pe sticlă, suveniruri tradiționale, de neuitat – (proba a -2-a – SpringSuperBlog 2016)
 103. Art&Craft cu iz românesc
 104. Suveniruri cu si de suflet
 105. Arta noastră, românească
 106. Aeroporturi
 107. România – ţara HANDMADE
 108. Încotro? Unde ți-e inima, intr-acolo…
 109. Romania in suveniruri de poveste!
 110. Arta si colectie, suveniruri si amintiri
 111. #02 „O Romancuta Suvenir”
 112. Catastrofa din aeroport
 113. DESPRE ARTA
 114. Cum să retrăiești o călătorie
 115. Despre creatii romanesti intr-o placuta conversatie cu muza
 116. Suvenirul- memoriile vii
 117. Meșterii art&craft dau viață suvenirurilor românești
 118. De ce imi plac din ce in ce mai mult suvenirurile
 119. De ACASĂ trimite un suvenir tradițional prietenilor din străinătate
 120. Spune DA produselor româneşti!
 121. De prin tara adunate…
 122. Din suflet
 123. România este o ţară frumoasă
 124. SUVENIRURI DIN SUFLET
 125. Suveniruri cu suflet
 126. Suvenire romanesti, la rang de arta
 127. Dăruind artă populară românească, dăruiești nemurire!
 128. SATUL CU TRADIȚII ÎN OLĂRIT
 129. Suvenir salvator

Comments

comments

Share →

9 Responses to Proba 2. Suveniruri cu suflet

 1. Natural spune:

  Sa inteleg ca exista si la Craiova un Art&Craft la Aeroport?

 2. RaduThor spune:

  Şi la Constanţa?

 3. Avem magazine in Otopeni, Targu-Mures, Sibiu si brand corneruri in Craiova, Cluj Napoca si Timisoara:)

 4. Irina Sima spune:

  Stati putin ca am intrat in ceata. Trebuie sa folosim 3 cuvinte cheie dar maxim 2 link-uri??? Adica un cuvant cheie nu va avea link…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

What is 12 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)